Recuperați-vă spațiul pierdut - by Business Results

Dacă observați că vă dispare spațiul din partiția C:\, unde este de obicei instalat Windows-ul, fără a instala noi programe sau a stoca noi fișiere și nu știți de ce, eu am găsit unul dintre motive.

Acesta este update-ul de Windows care păstrează fișierele vechi în vederea recuperării și restaurării sistemului în cazul în care ceva nu merge bine în urma update-ului respectiv, într-un folder din partiția C:\ cu numele de Windows.old

Dacă totul a decurs bine la Update-ul Windows-ului, aceste fișiere vechi lăsate în urmă se pot șterge ușor și sigur, pentru a recupera spațiul ocupat de acestea.

Pentru a face asta, deschideți This PC, dați click dreapta pe hard disk-ul ( partiția C:\ ) și pe Properties

Capture_0

Se va deschide o nouă fereastră unde găsiți butonul Disk Clean Up, care după apăsare va deschide o altă fereastră unde veți apăsa butonul Clean up system files.

Capture_1

Capture_2

Aici veți găsi o listă cu fișiere ale sistemului ce pot fi șterse pentru a elibera spațiul de pe disk. Bifați căsuța din dreptul Windows Update Cleanup și apăsați OK.

Capture_3

Această operațiune durează între 5 și 10 minute, în funcție de performanțele calculatorului.

Vă doresc mult spațiu liber. 🙂

 

Bogdan Martin

Cu o experiență de 13 ani, este cel care se ocupă de procedurile administrative și financiare ale agenției. Pe lângă corectitudinea și promptitudinea operțiunilor monetare, are grijă să asigure condițiile optime de lucru. O fire pragmatică și calculată, Bogdan este elementul statornic într-un mediu de lucru definit de posibilități și variabile.

2 comentarii

 • Marius

  28.03.2018 la ora 19:43

  Foarte practic articolul.
  Acum insa exista o multime de tool-uri care curata mult mai bine discul si registri decat utilitarul nativ din Windows.

  Răspunde

  • Bogdan Martin

   29.03.2018 la ora 10:08

   Ma bucur daca ti-a fost de folos 🙂
   Da, ai dreptate, insa sunt persoane cu mai putina experienta si/sau care nu vor sa instaleze softuri terte pentru a face aceasta curatare.
   Am incercat sa arat metoda cea mai simpla de a face asta.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *