Cupa Agențiilor la Gătit by Lidl 2016

18 agenții, 18 echipe, 2 zile de calificări cu câte 9 echipe pe zi în 3 serii, plus cea de-a treia zi cu marea finală. Finală pe care am bifat-o și anul acesta :). Agenții aflate la prima experiență, dar și agenții aflate la a doua sau a treia participare (ca și noi de altfel). Au fost iar trei zile intense și pline de neprevăzut cu concurenți super talentați. Preparate sofisticate și deserturi fancy shmancy care nu te așteptai să iasă din mâna vreunui Account sau Copywriter. Cam asta ar fi descrierea scurtă a ediției 2016 a Cupei Agențiilor la gătit by Lidl.

 

Echipa

 

Ziua 1 – Calificări

Noi, fetele Business Results, am venit cu tema făcută de acasă. Mini tort cu nucă– adică “Nucă-i bună?”. Blat ușor pufos de albuș cu nuci coapte, cremă de vanilie, mascarpone și sos de caramel sărat. Ingredientul vedetă a fost, evident, nuca. O rețetă la care ne-am gândit mult și pe care am repetat-o de câteva ori pentru a ne asigura că totul va ieși excelent. Ceea ce s-a și întâmplat, primind aprecieri din partea juriului pentru că am ales un desert destul de migălos în preparare. Însă nu ne-a fost greu pentru că fiecare dintre noi a fost responsabilă de câte un task, astfel încât spre finalul probei să putem face plating-ul rapid.

mini tort

 

Apoi a urmat salata caldă de spanac și rucola cu vită și sos de rodie sau Vită Rodioasă pe scurt. O probă surpriză, pe bază de brief tras la sorți. Ziua s-a încheiat rapid pentru noi și cu succes. Ne-am calificat în finala de vineri. Yuhuuu!

 

rodioasa

 

Ziua 3 – Finala

Prima probă. De pregătit în 20 minunte un aperitiv pentru vin, în cazul nostru Tămâioasă Românească de la Floare de Lună, un vin 100% românesc care ne-a pus în dificultate, întrebându-ne oare ce arome s-ar potrivi cu acest vin. Și bineînțeles, ca niște fine cunoscătoare de vinuri ce suntem, nu prea am nimerit-o :). Dar proba a fost foarte distractivă – în echipa noastră o farfurie dorea cu orice preț să se spargă. Mai întâi a căzut o primă farfurie de pe bancul de lucru care, deși a aterizat direct pe podea, nu a pățit absolut nimic. Însă în secunda doi după această tentativă s-a auzit sunetul de farfurie care crapă și își împrăștie cioburile peste tot. De data asta eram eu. Reușisem să fac ceea ce Galina “eșuase lamentabil” doar cu câteva secunde în urmă :D. M-am înroșit până în vârful urechilor din cauza privirilor curioase ațintite asupra mea (mai ales ale juriului), însă eu mi-am continuat îndeletnicirile bucătărești fără să țin cont de corul de râsete ce se auzea în jurul meu. Smile and keep cooking, Camelia! Și asta am făcut :).

A urmat apoi proba de foc de 70 minute. Un brief cât se poate de vast inspirat din activitățile de zi cu zi ale unei agenții (asta ca să nu ne simțim complet rupți de cotidianul nostru) pe baza căruia să facem un preparat care să răspundă acelor cerințe. Ne-am mobilizat și am venit cu un plan perfect: frigărui de berbecuț cu garnitură de morcovi caramelizați. O nebunieee! Era planul perfect cu care mergeam la sigur. Nu aveam cum să dăm greș. Start probă și ne-am apucat tacticos de treabă. Așa cum ne obișnuisem, fiecare dintre noi avea în grijă o sarcină precisă: Eliza prepara carnea, Alex pregătea legumele pentru fiert, iar eu și Galina ne ocupam de spălat/curățat legume, fructe și alte ingrediente. Totul mergea uns. Rotițele se învârteau cu spor până când, deodată, auzim în microfon „Toată lumea mâinile sus, nimeni nu mai lucrează nimic. Fiecare echipă să facă un pas la dreapta.” Cum adică la dreapta? Adică la masa de lucru a celeilalte echipe? Păi cum? Noi eram aici în plin proces de creație culinară. Ei bine, DA! Exact ca la Master Chef am schimbat bancul de lucru cu alți concurenți. De vină pentru această idee năstrușnică a fost nimeni altul decât Florin Dumitrescu, care făcea parte din juriul finalei. Panică, panică, panică! Dar ne-am mobilizat rapid și am luat în primire masa de lucru a colegilor noștri din dreapta. Aici am dat peste o tigaie în care se aflau ceva smochine și gutui care fierbeau strașnic într-un amestec de vin roșu, coniac și o steluță de anason. Separat o carne de vită deja preparată, însă cam over cooked pentru gusturile fine ale juriului nostru super calificat. Cele 70 de minute, în care am refăcut și regândit preparatul moștenit, s-au scurs parcă într-o clipă și astfel am ajuns la finalul concursului.

 

gutuie

 

A mai trecut o Cupă. O cupă cu un vin excelent (Floare de Lună) pentru voie bună, cu scorțișoară, anason, turmeric, ghimbir, cartof violet, germeni de toate neamurile, brânze verzi și albastre, rodie. Ce să mai – un concurs de gătit exact așa cum vedem și la TV. Tot frumoasă și cu experiențe memorabile din care am aflat secrete prețioase pentru bucătărie. Avem multe de învățat și de testat, așa că mai mergem și la anul :).

Save

Camelia Alexandru
camelia.alexandru@results.ro

The girl who brings new clients - Business Development Manager @ Business Results

Nu a comentat nimeni la acest articol.

Spune-ți părerea:

RomaniaEnglish