Doi ani de agenție

„Apa trece, dar pietrele rămân” este una dintre expresiile mele preferate, pentru că mă ajută să înțeleg mai bine diferența dintre un fapt și efectul său. Altfel spus, îmi răspunde mai simplu la întrebarea „cu ce rămân eu după ce totul [o dragoste, un job, o prietenie, un proiect] trece?”. Iar odată cu timpul, am realizat că efectul este esențial, este mult mai important decât faptul în sine.

Ce a trecut?

Un job (ca multe alte joburi care o să mai treacă), doi ani frumoși de agenție.

team-building

Ce am învățat?

Multe, foarte multe! Am învățat că lucrurile trebuie făcute BINE, nu superficial, nu arzând etape, nu repede pentru că arde, dar bine gândite, bine cântărite, cu obiective realiste și clare, cu câteva What If-uri înainte, cu riscuri asumate, cu argumente care se susțin, cu rezultate care pot fi explicate. O să spuneți ce mare scofală, toate lucrurile trebuie făcute bine, ăsta-i un must. Și aș fi de acord cu voi dacă aș vedea foarte multe lucruri (campanii, proiecte) bine făcute în jur. Am învățat că a greși este absolut firesc, dar a nu recunoaște sau a nu-ți asuma greșeala este nefiresc. Am învățat că uneori e mai bine să spui pas, decât să te arunci într-o utopie de idee zburătoare în care nu crezi. Am învățat să fiu realistă și onestă, cu mai puține așteptări entuziaste decât obișnuiam. Am învățat să muncesc cu sens, încredere și dăruire. Iar asta cred că a fost învățătura cea mai de preț care o să mă ghideze mai departe. Nu este suficient să faci lucrurile bine, ci trebuie să și crezi în ele, să îți placă ideile de la bază, să vii cu plus valoare, să proiectezi o finalitate victorioasă în minte, să te implici în tot procesul cu pasiune și cu suflet.

memories

Cu ce rămân?

Cu multe amintiri: activități împreună, team-building-uri, brainstorming-uri, zile de naștere, poze, foarte multe poze :); Cu câteva realizări speciale (aceste câteva bife sunt sentimente așa înălțătoare!); Cu câteva antiteze haioase: cel mai tare proiect vs cea mai proastă zi; cel mai fain client vs cel mai ciudat personaj văzut și nevăzut, cea mai bună glumă vs cea mai urâtă bârfă, cea mai mare greșeală vs cea mai bună soluție; Cu PRIETENI. Toate lucrurile bune de care am scris mai sus nu puteau fi învățate decât de la oameni care te inspiră. Unii dintre ei îmi vor rămâne prieteni, iar ăsta este cu siguranță cadoul cel mai valoros de la Business Results. Nu în ultimul rând, cred că rămân cu o schimbare. Până la urmă fiecare persoană, job, relație, dialog, experiență, pierdere sau câștig au toate un anumit sens și acela constă în propria evoluție. Dacă ar fi fost un job oarecare atunci aș fi rămas același om ca acum doi ani, dar eu știu că m-am schimbat :).

activitati

Îmi amintesc o replică dintr-o piesă de teatru pe care am văzut-o la opt ani: „Și când totul s-a terminat, cum știi că totul s-a terminat?”. Cam asta m-am întrebat și eu după doi ani de agenție, iar răspunsul încă nu a venit sută la sută. Simt totuși că o parte din el este acela că tot ce am făcut aici a avut un sens (pentru mine și pentu alții) până acum, iar mai departe ar putea avea un sens mai mare o schimbare.

Din când în când, nu uitați să vă întrebați și voi aceleași lucruri: ce impact are jobul asupra voastră, ce impact aveți voi în jobul pe care-l faceți, iar dacă ar fi să faceți o schimbare, cu ce ați rămâne voi după ce totul ar trece?

 

Tags:
Galina Pinteac
galina.pinteac@results.ro

Senior Account - in love with good communication

Nu a comentat nimeni la acest articol.

Spune-ți părerea:

RomaniaEnglish