Documentele recent deschise - by Business Results

Când deschideți un fișier Word sau Excel o listă cu documentele recent deschise apare în partea stângă a ecranului. Puteți șterge documentele din această listă sau, dacă preferați, puteți să dezactivați lista în întregime.

Screenshot_1

Lista de documente recente se afișează și atunci când selectați opțiunea “Deschidere” din Word și Excel. Dezactivarea afișării documentelor recente le împiedică să apară în oricare dintre aceste locații. Iată cum să faceți acest lucru.

Ștergeți lista Documente recente

Ștergerea listei de documente recente este simplă. Indiferent dacă vă aflați în ecranul de deschidere al documentului sau pe pagina de “Deschidere”, faceți click dreapta pe orice document din lista de fișiere recente și apoi alegeți opțiunea “Ștergeți documentele care nu sunt salvate ca favorite”.

Screenshot_20

De asemenea, puteți salva anumite fișiere pe care le utilizați foarte des în lista de “Fișiere favorite”, astfel având acces permanent la ele din orice document deschis accesând butonul de “File – Open” sau prin tastarea “CTRL + O”.

Screenshot_30

Screenshot_60

Dezactivați lista Documente recente

Dezactivarea integrală a listelor de documente recente se face și ea destul de ușor. Din ecranul de deschidere document faceți click pe “Options”, iar apoi navigați până la “Advanced”.

Screenshot_601

Screenshot_50În partea dreaptă derulați în jos până la secțiunea “Display”. Dezactivați afișarea documentelor recente prin setarea opțiunii “Afișați acest număr de Documente recente” la zero, apoi faceți click pe butonul “OK”.

Acum, când deschideți Word (sau utilizați comanda “File – Open”), lista Documente recente trebuie să fie goală.

Screenshot_7

Dacă doriți să reactivați afișarea documentelor recente în viitor reveniți la aceeași fereastră “Opțiuni” și setați numărul de documente recente dorite. 50 este setarea implicită, dar puteți alege orice număr între 0 și 50.

BONUS:

Dacă vreți să dezactivați fereastra ce apare la deschiderea unui nou fișier Word sau Excel unde trebuie să selectați tipul de fișier dorit, o puteți face foarte simplu accesând meniul “Options”, iar la opțiunile de pornire debifați căsuța “Arată ecranul de start la pornire”.

Screenshot_40

Bogdan Martin

Cu o experiență de 13 ani, este cel care se ocupă de procedurile administrative și financiare ale agenției. Pe lângă corectitudinea și promptitudinea operțiunilor monetare, are grijă să asigure condițiile optime de lucru. O fire pragmatică și calculată, Bogdan este elementul statornic într-un mediu de lucru definit de posibilități și variabile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *