Secret Santa în Agenții

În perioada asta suntem expuși cu voie și fără de voie multor mesaje de Crăciun: filme, cântece, reclame, cadouri, luminițe, planuri peste planuri. Atât de mult și de multe, încât până și Moșu` a obosit:

 

Dar pentru că noi suntem tineri și iubitori ai spiritului Crăciunului, îi putem lua locul pentru o zi sub forma de Secret Santa.

Tradiția lui Secret Santa în agenții este instalată de ceva timp și este considerată un joc comod și funny. Tot ce trebuie să faci este să tragi un bilețel, să vezi ce coleg îți pică și să îi alegi ceva drăguț. Interesant este că în timp ce fiecare persoană încearcă să ia un cadou potrivit pentru colegul care i-a picat, de foarte multe ori acel cadou se potrivește mai mult cu persoana care a ales cadoul. Și așa Secret Santa este descoperit, fie că se dă singur de gol, fie că îl dau alții de gol printr-un matching firesc, de la care nu ne putem abține :).

Gift

Nu știu dacă ați auzit și de Blind Santa, care a devenit popular pentru că sare o etapă. Atunci când nu te poți întâlni de două ori (o dată pentru extragerea bilețelelor, a doua oară pentru schimbul de cadouri) poți juca Blind Santa. Nu știi dinainte cine o să-ți pice, știi doar că trebuie să ai un cadou la tine, care s-ar potrivi oricui. Iar extragerea bilețelelor o faci în aceeași zi cu înmânarea cadourilor :).

Weekendul trecut am experimentat un mix mai ciudat între Secret Santa și Blind Santa. Nu am știut dinainte cine o să ne pice, fiecare am luat câte un cadou și în ziua în care ne-am întâlnit am extras bilețelul cu cine urmează să ne dea cadoul, nu invers. Practic fiecare a extras cine o să fie Santa Claus pentru el, nu cui să-i ofere cadoul :).  

Nu știu care formă vă place mai mult, dar cred că provocări există în toate cele trei situații. Ce v-ar plăcea mai mult? Să vă pice cineva mai sofisticat și să nu știți ce să alegeți sau să nu știți dinainte cine o să vă pice și să încercați să alegeți un cadou care ar mulțumi pe oricine? Eu le-am experimentat pe toate și mi-am dat seama că cele mai frumoase cadouri le-am făcut doar dacă am știut cui i le aleg :).

În agenția noastră, am ales să mergem pe ideea de Secret Santa și în acest an.  Idee îmbrățișată de unii și nu foarte agreată de alții. Asta pentru că în fiecare agenție există cel puțin un Grinch :).  Am stat de vorbă atât cu Grinch-ul, cât și cu Christmas Lover-ul, i-am întrebat dacă vor să fie Santa Claus pentru o zi și iată ce mi-au spus:

Grinch (în stilul lui sarcastic, bineînțeles): „Da, îmi place foarte mult să fiu Secret Santa, mă pricep de minune să aleg cadouri pentru oricine. Toată vara stau numai cu gândul la momentul în care voi deveni Secret Santa și voi face pe cineva fericit cu un cadou potrivit, folositor și memorabil.”

Grinch

Christmas Lover : „Da, vreau și îmi place să fiu Secret Santa. Mi-ar plăcea să fiu și acasă, pentru prieteni și familie, nu doar cu gașca la birou, dar e mai greu, pentru că nu ne adunăm toți odată, ci în grupuri mici. Anul ăsta am auzit pentru prima dată de Blind Santa și mi se pare și mai provocator. Dar tot Secret Santa rules, prin simplul motiv că alegi cadoul pentru o persoană anume. Nu îmi plac cadourile cumpărate la întâmplare, fără concept, pe ideea de “safe”. Cele mai tari momente atunci când cumpăr cadouri sunt cele în care mă întâlnesc pur și simplu cu cadoul, când cadoul mă găsește pe mine, nu eu pe el. Și zic: e perfect pentru X. Așa s-a întâmplat și anul acesta în cazul meu. Sper să nu dau greș :)”.
Și noi sperăm :).

Galina Pinteac
galina.pinteac@results.ro

Senior Account - in love with good communication

Nu a comentat nimeni la acest articol.

Spune-ți părerea:

RomaniaEnglish