SNOW FEST – distracție ca-n studenție

Vrând-nevrând anul ăsta am ajuns la SNOW FEST. Pentru cine nu știe, este cu siguranță cel mai mare eveniment de ski din regiune, fiind organizat de niște oameni faini de prin Ardeal, care ce s-au gândit? Să adune peste 3.000 de români într-o stațiune din Franța – Les 2 Alpes. Ce au în comun toți oamenii aceștia? Iubesc zăpada, ski-ul, aventura și distracția, mai ales când sunt înconjurați de prieteni.

La prima vedere/simțire pare așa, un soi de hipstereală. Odată trăită, experiența este atât de faină încât nu doar că îți dorești să se repete, dar simți nevoia să povestești și altora despre ea – să-i virusezi. Așa că m-am gândit să scriu câte ceva despre asta aici, pe blogul Results și să vă stârnesc să încercați s-o trăiți – v-ar putea aduce aminte de anii studenției! Pentru mine așa a fost!

Les 2 Alpes este a doua cea mai veche stațiune din Alpii Francezi și este foarte apreciată datorită poziției, fiind așezată într-o căldare generoasă aflată la 1800 m, între vârfuri și ghețari, putând urca până la 3600 m.

snowfest3600

 

Domeniul de ski este spectaculos – aproape 100 de pârtii, peste 225 de km domeniu schiabil, 84 instalații de cablu, cea mai lungă pârtie neagră omologată din lume ( Sarenne – 16 km ) și unul din cele mai faine Freestyle Snowparkuri din regiune. Pârtiile sunt impecabile, foarte bine gândite, foarte bine legate, atent întreținute, bine echilibrate pe nivele de dificultate. Infrastructura nu e neapărat modernă, dar este functională și foarte bine adaptată condițiilor. Apres-Ski – urile sunt tot timpul animate, distracția începe discret cu o bere pe la ora 11.00 și se termină incendiar la finalul zilei cu multe shoturi și dans nebun la petreceri de zi și nocturne cu DJ renumiți din RO sau de prin alte țări.

snowfest party2

Distracția de pe pârtie continuă jos, în stațiune, cu concerte în aer liber și party-uri în discoteci. Anul acesta au cântat  Roa, Vița de Vie, Byron, Alternosfera și Subcarpați. A fost o seară de Stand-up – cu Unguru Bulan, iar celebrul Adrian Bighei s-a jucat și ne-a amuzat cu ale noastre caricaturi.

Chiar și cei mai puțin dornici de distracție se simt bine în această stațiune pentru că sunt nenumărate opțiuni de shopping, spa, wellness, nightlife.

Iubitorii de senzații tari pot alege zborul cu parapanta sau concursurile de freestyle.

Opțiunile de cazare sunt și ele variate, de la cele de ** în apartamente din hoteluri care arată precum niște cămine studențești,  până la ***** în apartamente din hoteluri sofisticate sau chalet-uri .

Noi am stat într-un apartament de **, echipat cu chicinetă și toate cele necesare și ne-am simțit foarte bine. Poate și pentru că în fiecare dimineață deschideam ochii și vedeam munții înzăpeziți luminați de soare sau ceața deasă ridicându-se peste stațiune.

Pentru mine, SnowFest înseamnă ski de dimineață până seara, distracție 24/24, oameni faini, muzică bună, prieteni și prietenii, muuultă adrenalină, low budget.

 

Elisabeta Groșanu
elisabeta.grosanu@results.ro

Since 2009 I explore the online world @Business Results - my favorite playground !

Nu a comentat nimeni la acest articol.

Spune-ți părerea: