Un team-building cu senzații tari

Se pare că dintre toate opțiunile de a petrece un team-building, noi suntem (și am fost întotdeauna) atrași de cele mai provocatoare dintre ele. Nu ne place să stăm cu burta la soare, să mâncăm, să bem și să spunem bancuri până dimineața? Ba da, ne place, dar nu ne mulțumim doar cu atât, team-building-ul pentru noi a căpătat o altă semnificație în timp.

Eu aș descrie semnificația asta în cinci zile.

Ziua 1 – Frig și priveliște

Cu portbagajul arhiplin și cu tot entuziasmul la noi, am pornit la drum dis-de-dimineață. Prima destinație a fost Obârșia Lotrului –  un loc minunat și sută la sută natural: fără semnal, fără prize, fără baie și fără căldură. Ne-am adaptat destul de repede, zic eu. În mai puțin de două ore am întins corturile, am improvizat o masă și câteva scaune, am adunat crengi din pădure și am spălat în râu tot ce aveam de-ale gurii. Focul de tabără a fost cel care ne-a adus aproape, unul lângă altul, atât de frig, cât și de drag :). De ce zic frig? Pentru că pe 22 Iulie, o zi călduroasă de vară, am trăit cel mai mare frig de când mă știu. De altfel, îmi amintesc că am dormit cu două perechi de blugi, polar și geacă și tot nu-mi simțeam picioarele de amorțeală. Fiecare dintre noi a avut noroc de colegul de cort – atâta dragoste și apropiere într-o singură noapte :). Dar înainte să mergem la somn, s-a oprit timpul în loc de-a dreptul și frigul nu a mai contat, pentru că s-a luminat cerul, demult nu mai văzusem așa lună, așa stele.

Team-building ziua 1

Ziua 2 – Înălțime

Dimineața la cort a fost una memorabilă – dispăruse tot frigul din noapte, era liniște, soare și o frumusețe naturală de neclintit. Ne-am despărțit cu greu de acel loc și am continuat drumeția sus pe munte. Transalpina este una dintre zecile de minuni naturale ale acestei țări și da, a fost într-adevar spectaculoasă, ne-a lăsat fără cuvinte. Un motiv în plus pentru care mi-a plăcut mult acest team-building este pentru că am putut afirma încă o dată – ce țară frumoasă avem!

Team-building zi 2

Ziua 3 – Apă, adrenalină și autodepășire

Împreună cu băieții de la Green Adventure, ne-am aventurat într-o experiență de două zile în apă. Cinci din șapte nu știm să înotăm, dar asta nu înseamnă nimic atunci când ești plin de curaj :).  Prima activitate a fost  canyoning și ne-am distrat toată ziua, din clipa în care am pus echipamentele pe noi. Drumul până sus la râu a fost din nou, memorabil. Asta pentru că ne-am îngrămădit toți într-o remorcă și am mers  printr-o pădure mare, înaltă, cu suișuri și coborâșuri. Canyoning-ul a fost o activitate funny. Aș putea spune că mi-am simțit dorința de copil îndeplinită – m-am bălăcit într-o oază de apă fără să mă preocupe hainele, frigul sau alte limitări. Datorită costumelor de neopren totul a fost posibil. La jumătatea traseului ne-am lovit de provocarea cea mare – rapel în cascadă. Aici s-a făcut simțită partea aia cu depășirea limitelor. Tot ce trebuia să facem era să ne lăsăm pe spate, cu mâinile lateral deschise și să coborâm pe stâncă de la 15 m înălțime, având încredere deplină în funia care ne stabiliza mijlocul. Nu știu cum sună asta, dar în schimb știu ce înseamnă asta: adrenalină, picioare tremurânde, gânduri de renunțare, iar apoi un calm extraordinar și o dorință de a repeta experiența. Chiar mi-a plăcut întreaga zi, iar seara și mai mult :). Am făcut 27 de ani, iar colegii au organizat o petrecere surpriză cu tort, lumânări, lună, stele, aruncări în piscină și bilete la Summer Well.

Team-building ziua 3

Ziua 4 – Aventură

Nu ne-a ajuns o zi de activitate în apă, așă că am continuat în același stil, de data asta cu fundul pe colace. River Tubing chiar că a fost o provocare zdravănă pentru noi. Ideea este în felul următor – toată lumea are un colac și o vâslă în mână, pornește de la același start, se lasă dus și rotit de apă, în cazul în care cade este ajutat și pus din nou în colac si continuă traseul până la finish. În cazul nostru însă, a fost puțin diferit. Mi se pare destul de dificil să reconstruiesc imaginea de pe Jiu, să spun care și unde se afla, știu că unii au luat-o înainte, alții au rămas în urmă, unii au căzut și au înghițit apă, alții nu au căzut deloc până la finish. Eu personal, am luat-o înainte pentru că mă plictisisem să stau singură pe malul stâng și am vrut să ajung la colegii de pe malul drept, însă m-au furat curenții și m-au dus departe. Mi-a plăcut tare mult experiența, dar trebuie să recunosc că nu a fost deloc ușor. Aici fiecare dintre noi are propria poveste – ce s-a întâmplat, ce a simțit, cine l-a ajutat, cum i s-a părut. Interesant este că aceste două zile de activitate în apă au definit foarte clar caracteristici ale personalităților noastre: unii, exact ca în viață, au fost foarte atenți, meticuloși și siguri; alții – foarte aventuroși,  nerăbdători și competitivi. Cu siguranță că fiecare dintre noi a rămas cu amintiri de tot felul și cu câteva lecții învățate.

Team-building ziua 4

Ziua 5 – Relaxare

Ultima zi de team-building a fost relaxantă și din nou, axată pe explorarea naturii. În stilul nostru caracteristic, mai întâi am avut un moment de debriefing cu echipa – am vorbit despre cele patru zile, despre ce ne-a plăcut și despre ce am învățat în acest team-building. După care am pornit la drum și ne-am plimbat pe Cheile Sohodolului, ne-am bucurat de stânci și păduri și cu greu, ne-am despărțit de locurile frumoase din jurul Runcului și am pornit spre București.

Team-building ziua 5

Mă întreb cu ce idei de team-building mai venim la anul, pentru că de bifat am bifat multe până acum – în fiecare an am ales locuri și activități menite să ne provoace. Cert este că misiunea unui team-building (cu tot ce vine acesta la pachet) s-a realizat și de data asta :).

Galina Pinteac
galina.pinteac@results.ro

Senior Account - in love with good communication

Nu a comentat nimeni la acest articol.

Spune-ți părerea:

RomaniaEnglish