Ușurează-ți munca în Excel cu ASAP Utilities

Pentru că în mare parte a timpului lucrez cu Microsoft Excel și vreau să fiu cât mai eficient și în același timp să-mi ușurez munca, am descoperit de ceva vreme o extenise (add-in) pentru Excel care îmi este de foarte mare ajutor și vreau să v-o recomand, în speranța că vă va ușura și vouă munca. :)

Această extensie se numește ASAP Utilities (https://www.asap-utilities.com/) și are ca scop aplicarea unor multitudini de formule și scripturi foarte utile și uzuale în lucrul cu Excel-ul, prin simpla apăsare a unor butoane. Pentru a descărca add-in-ul accesați pagina de download și selectați varianta Home and Student edition pentru a beneficia de aplicație gratuit: https://www.asap-utilities.com/download-asap-utilities.php ASAP_1 Add-in-ul este compatibil cu următoarele versiuni de Excel: Excel 2000, Excel 2002/XP, Excel 2003, Excel 2007, Excel 2010 (32- and 64-bit), Excel 2013 (32- and 64-bit), Excel 2016 (32- and 64-bit), Excel 365 (32- and 64-bit).

În timpul instalării, la întrebarea “Cum veți folosi ASAP Utilities?”, selectați prima variantă de răspuns. ASAP_2 După instalare, de fiecare dată când veți deschide Excel-ul veți găsi în partea dreaptă a Tab-urilor de navigare Tabul ASAP Utilities. ASAP_3 Aici veți găsi tot felul de butoane pentru lucrul cu sheet-urile, rândurile și coloanele, numere și text, formule și multe alte butoane.

Voi enumera câteva din multele operațiuni ce pot fi făcute simplu și ușor cu ASAP Utilities:

  • Poți uni mai multe coloane simultan specificând și un delimitator:

Screenshot_1

Screenshot_2

  • Poți curăța textul din celule de spații nedorite, culoare, dimensiune sau linkuri:

Screenshot_3

Screenshot_4

  • Poți înlocui toate diacriticele sau accentele textului:

Screenshot_5

Screenshot_6


Pentru că sunt foarte multe alte operațiuni ce așteaptă sa fie descoperite și folosite, nu vă rămâne decât să explorați și să le găsiți pe cele care vă vor face munca mai ușoară.

Bogdan Martin
bogdan.martin@results.ro

Pasionat de bicicleta, gadget-uri si articole despre software.

Nu a comentat nimeni la acest articol.

Spune-ți părerea:

RomaniaEnglish